Select Page

Applaus en protest

Applaus en protest

Fietsers kregen deze ochtend applaus om ze te feliciteren dat zij zich slim verplaatsen, om ze te bedanken dat ze de wereld een stukje leefbaarder maken en om ze aan te moedigen om zo verder te doen. Daarvoor bracht Fietsersbond Vlaanderen in heel het land een 200-tal applausteams op de been.

In Deurne waren er twee. Een eerste team stond aan het Sterkshof en werd bemand door personeelsleden van de provincie. Provinciaal medewerker Kee Van den Eynde legde uit waarom: “De provincie stimuleert het gebruik van de fiets. Weet je trouwens dat de meeste werknemers die in het Rivierenhof werken met de fiets komen? Een komt zelfs dagelijks al trappend vanuit Turnhout.” Het districtsbestuur van Deurne had zich bij dit team aangesloten.

Een tweede team met leden van de Deurnese afdeling van de Fietsersbond stond aan het kruispunt Herentalsebaan-Waterbaan-Sterkshoflei. Jos Van Hoofstat gaf een verklaring voor de keuze van deze plek: “Wij hebben bij de vernieuwde aanleg van de Herentalsebaan heel veel voorbereidend werk geleverd. Wij hebben een debat georganiseerd en zaten in werkgroepen. Het resultaat is voor ons zeer teleurstellend. Fietsers moeten tussen de tramsporen rijden, de tramhaltes liggen niet geschrankt, langsparkeren op het voetpad is toegelaten, de shared space is onbestaand want het voetpad blijft uiteindelijk apart en tenslotte wordt het doorgaand verkeer toegelaten.” Van Hoofstat besluit: “We hebben deskundig advies gegeven maar daarmee is nul komma nul rekening gehouden.”

 Foto boven: applausteam aan het Sterkshof 

 Foto onder: applausteam op de Herentalsebaan

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)