Select Page

Gebruik van pesticiden op het Eksterlaar blijft voor beroering zorgen

Gebruik van pesticiden op het Eksterlaar blijft voor beroering zorgen

Het artikel over het gebruik van herbicide op site Eksterlaer blijft voor beroering zorgen. Wim Jacobs, bio-ingenieur in land- en bosbeheer, had vastgesteld dat er chemische bestrijdingsmiddelen waren gebruikt, iets wat volgens hem tegen de regelgeving van de Vlaamse overheid ingaat. Nu wenst ook Colin Sewalt, commercieel directeur van projectontwikkelaar Vooruitzicht, te reageren.

Sewalt: “U kunt uw lezers geruststellen dat Vooruitzicht met zorg onze onderaannemer heeft geselecteerd die voldoet aan de gewenste voorwaarden om professioneel gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen met als doel de leefomgeving van Eksterlaer zo gezond, verantwoord en mooi mogelijk te onderhouden. Vanzelfsprekend bezit de desbetreffende onderaannemer over de verplichte P2 fytolicentie voor professionelen. Het gebruik van de middelen inclusief de gehanteerde werkwijze op het Eksterlaer gewas vallen uiteraard binnen de voorschriften opgesteld door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.”

Bioloog Jens Verwaerde, medewerker van Natuurpunt, stuurde eveneens een reactie naar Gazet van Deurne: “Er is een verbod op het gebruik van glyfosaat en andere chemische bestrijdingsmiddelen in het openbaar domein (en dus ook door projectontwikkelaars). Dat verbod geldt zelfs voor particulieren, die het product niet meer mogen gebruiken om aan de straatkant hun gevel ‘proper’ te houden. Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele reden om gif te spuiten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)