Select Page

Applaus en witte lakens

Applaus en witte lakens

Om 12 u klonk in vele straten van Deurne een luid applaus. Ook hingen aan verscheidene huizen lakens of andere witte doeken. Dit om alle mensen te bedanken die in deze moeilijke tijden paraat staan om de coronacrisis op te vangen.

Er was opgeroepen op de sociale media en op de radio om vandaag om 12 u. verpleegkundigen en geneeskundigen, zorgkundigen en andere werknemers die hun steentje bijdragen om het coronavirus te bestrijden een hart onder de riem te steken en hen te bedanken met een oorverdovend luid applaus. Als teken van waardering en hoop kon en kan je een witte handdoek, t-shirt, laken, doek … uithangen. En aan de kinderen werd gevraagd om tekeningen te maken om aan het raam te hangen. Om met dit klein gebaar te tonen dat we met zijn allen meeleven met alle zorgverstrekkers en hun patiënten/cliënten. En met uitbreiding aan alle mensen die zorgen dat ondanks de strenge maatregelen de noodzakelijke dienstverlening toch blijft draaien.

Blijkbaar was de oproep niet in dovemansoren gevallen want in heel veel straten klonk applaus en hingen lakens uit. Als een teken van hoop voor ons allemaal.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)