Select Page

Met een boodschappentas naar het mini-recyclagepark

Met een boodschappentas naar het mini-recyclagepark

De stad Antwerpen lanceert een nieuw initiatief om recycleren makkelijker te maken: het recyclagepunt. Het is een mini-recyclagepark dat naar de bewoners toe komt om kleine spullen in te zamelen en te recycleren.

Het recyclagepunt is een mobiele container die de stad rondreist en elke weekdag op een andere plek staat. Bewoners kunnen er van 8 tot 13 uur terecht met spullen die in een boodschappentas passen en waarvoor men niet hoeft te betalen in een recyclagepark. Het gaat om frituurolie, batterijen, hout (max. 1 meter), ijzer (max. 1 meter), harde plastic, piepschuim, kledij , porselein, drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro en herbruikbare of herstelbare goederen, zoals speelgoed.

Districtsschepen voor milieu Philip Van Acker (N-VA) licht het concept toe: “Niet iedereen geraakt makkelijk op het recyclagepark, bijvoorbeeld omdat men geen auto heeft, slecht te been is of de werking niet kent. Een manier om de drempel om goed te recycleren te verlagen, is het recyclagepark dichter bij de bewoners te brengen. We doen dit reeds met de pop-uprecyclageparken. Met het recyclagepunt gaan we verder op hetzelfde pad.”

In vergelijking met de stedelijke recyclageparken en de pop-uprecyclageparken is dit systeem volgens de districtsschepen mobieler en flexibeler inzetbaar. Het recyclagepunt kan op meer locaties in de stad opgesteld worden. Hierdoor worden meer mensen bereikt. Bovendien kan de container makkelijk ingezet worden bij acties zoals Lentepoets of geefpleinen …

Voor Deurne kan u voor een recyclagepunt terecht op volgende data en locaties:

 • Vrij 24/07: Wim Saerensplein
 • Ma 27/07: Arenaplein (markt)
 • Di 11/08: Waasdonk
 • Ma 24/08: Arenaplein (markt)
 • Vrij 11/09: Eksterlaar (aan de sorteerstraat)
 • Ma 21/09: Arenaplein (markt)
 • Ma 28/09: Ertbruggelaan
 • Di 6/10: Lakborslei (huis van het kind)
 • Vrij 16/10: Wim Saerensplein
 • Ma 19/10: Arenaplein (markt)
 • Di 3/11: Waasdonk
 • Ma 16/11: Arenaplein (markt)
 • Vrij 4/12: Eksterlaar (aan de sorteerstraat)
 • Ma 14/12: Arenaplein (markt)
 • Ma 21/12: Ertbruggelaan
 • Di 29/12: Lakborslei (huis van het kind)

Info: www.antwerpen.be/recyclagepunt

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)