Select Page

Zoektocht naar verdwenen man

Zoektocht naar verdwenen man

Sinds twee dagen werd er in het Te Boelaarbos naarstig gezocht naar de verdwenen Kapertein. Daarvoor werden alle beschikbare eenheden ingezet.

Het krioelde van kinderen in het Te Boelaarpark. Wietse Vermeulen van de Reuskens van Borgerhout wist wat er aan de hand was: “Reus Kapertein, de zeevaarder die ooit de Reuskens naar het district bracht, was verdwenen. In een ver verleden was hij al eens gevangen gehouden in het Te Boelaarbos. Het park is daar nog een restant van, dus was het de aangewezen plek om te zoeken.” Het jonge volkje moest door opdrachten op te lossen 10 sleuteltjes zoeken. Daarmee konden ze een deur openen in het Cogelspaviljoen waar Kapertein werd in opgesloten. En dan was het tijd om te feesten.

De zoektocht naar de reus is een jaarlijkse activiteit voor de eerste studiejaren van de Borgerhoutse basisscholen. Wietse Vermeulen: “Zo leren de kinderen de Reuskens van Borgerhout kennen. Ze worden deel van een eeuwenoude traditie. En op 9 oktober mogen al deze meisjes en jongens mee opstappen in de Reuskensstoet.” Van de 15 basisscholen in Borgerhout deden er 10 mee. Goed voor 10 klassen of 220 kinderen op donderdag en 9 klassen of 180 kinderen op vrijdag. Vermeulen heeft nog een leuk nieuwtje voor grote mensen die een opfrissing kunnen gebruiken: “Op zaterdag 12 juni kan je zowel op het Moorkensplein als in Te Boelaarpark om 10.30 en 14 u. komen luisteren naar een luisterverhaal over de legende van de reuskens. Gratis reserveren kan op www.reuskens.be

www.facebook.com/ReuskensBorgerhout

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)