Select Page

Boerentram rijdt doorheen Deurne

Boerentram rijdt doorheen Deurne

Het vernieuwde trammuseum op de Groenenhoek opent dit weekeinde de deuren voor het grote publiek.

Zaterdag trokken heel wat mensen die op straat vertoefden grote ogen toen ze een oude boerentram zagen voorbijrijden. De webstek ‘Deurne Spreekt’ wist een foto te bemachtigen waarop de oude tramwagen richting Berchem denderde. Die tram was op weg naar het vernieuwde trammuseum op de hoek van Gitschotellei en Diksmuidelaan. Want na een sluiting van acht jaren en een totale ‘make-over’ opende deze oude, als monument erkende tramloods uit 1912 opnieuw de deuren. Onder meer het dak en de elektrische bovenleidingen moesten worden vernieuwd.

Het museum, met de klinkende naam VlaTAM (Vlaams tram- en autobusmuseum), op de Groenenhoek herbergt een uitgelezen overzicht van een 40-tal trammen en een 20-tal bussen van 1873 tot nu: zowel stoom- als elektrische trammen en autobussen. Het museum heeft ook een pièce unique, het enig nog bestaande exemplaar van een gyrobus, een bus die aangedreven wordt met een vliegwiel. Vandaag tussen 14u en 17u30 kan het publiek een kijkje komen nemen in de geschiedenis van het Vlaamse openbaar vervoer. Het toegangsgeld bedraagt 5 euro.

(Foto van www.deurnespreekt.be – Herman Vanderheyden)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)