Select Page

Ouderen horen niet in grootschalige zorgbedrijven

Ouderen horen niet in grootschalige zorgbedrijven

Het Antwerps schepencollege en de raad van bestuur van het Zorgbedrijf willen het Zorgbedrijf privatiseren.

De stad en haar Zorgbedrijf moeten een menswaardige zorg voor iedere Antwerpenaar garanderen. De onmenselijke situaties in enkele woonzorgcentra tijdens de coronacrisis hebben volgens gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) duidelijk gemaakt dat we moeten afstappen van de grootschalige wooncampussen en voluit gaan voor buurtgerichte zorg op maat voor en met ouderen. Maes geeft meer uitleg: “De stad zou een voortrekkersrol kunnen spelen op vlak van kleinschalige buurtgerichte zorg, maar is in de plaats bezig met het versterken van haar concurrentiepositie. Ze schuift een belangrijke opdracht door en gooit ze te grabbel aan groei en mogelijke privatisering met externe investeerders.”

Het zorgbedrijf wil volgens Maes deze nieuwe structuur uitbreiden over heel Vlaanderen, ondersteunende diensten aanbieden aan derden en haar vastgoed op een professionele manier beheren. Wat volgens de groene politica moet worden begrepen als ‘kopen en verkopen’. “Het stadsbestuur kiest ervoor om haar Zorgbedrijf de grootste te laten worden, in plaats van alles op alles te zetten om kwalitatieve zorg aan te bieden aan iedere Antwerpenaar. Een zoveelste poging om efficiëntie te laten primeren op kwalitatieve zorgverstrekking”, vervolgt Maes. “De zorg voor de meest kwetsbaren hoort niet in anonieme grootschalige zorgbedrijven maar maakt integraal deel uit van onze samenleving.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Jan Halsberghe

    Nadat ze eerder het stadspatrimonium te grabbel gooiden aan dikke portemonnees en projectontwikkelaars, moet nu ook het sociale luik er aan geloven: het zorgbedrijf valt ten prooi aan rendement en bonussen voor de private aandeelhouders, want waarom anders zouden die in zo’n bedrijf stappen ? Maar van schaamrood zul je de meerderheidspartijen niet van kunnen beschuldigen zeker ?

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)