Select Page

Deurne is een attractie rijker

Deurne is een attractie rijker

In het Rivierenhof zijn de eieren van de knobbelzwanen op de visvijver uitgekomen. Vroege wandelaars konden al op kraamvisite gaan.

Het nest van het koppel zwanen was gemaakt van takken, riet en plantaardig materiaal, in het rietveldje aan de oostkant van de visvijver. Iets meer dan een maand, 36 dagen om juist te zijn, heeft het vrouwtje knobbelzwaan op de eieren gebroed. Terwijl het mannetje rondom bleef zwemmen om het nest te verdedigen. Als hij een bedreiging merkte, hield hij zijn kop naar achter, zette hij zijn vleugels op en maakte hij een sissend geluid.

Nu gaat alle aandacht naar het groot brengen van de kuikens. De jongen blijven bij de ouders tot de nieuwe paartijd. Dan moeten zij op eigen vleugels verder. Let echter op, zwanen zijn heel beschermend voor hun kroost en kunnen behoorlijk boos uit de hoek komen.

(Foto’s Jan Mertens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)