Select Page

Protest van de tuinkabouters

Protest van de tuinkabouters

Voorbije nacht verdwenen uit voortuinen in de buurt van het vliegveld tuinkabouters. Ze verzamelden aan de rand van het vliegveld waar ze protesteerden tegen de luchthaven.

Onbekenden namen tijdens een nachtelijke tocht beelden uit voortuintjes mee, voornamelijk tuinkabouters maar ook enkele beelden van dieren en een Onze-Lieve Vrouwke. Er stonden eveneens potjes met zaailingen van esdoorn. Ze werden achtergelaten op de plek waar nu de speeltuin van de Ruimtevaartlaan wordt vernieuwd. De kabouters hadden slogans bij tegen de luchthaven: ‘Vijf luchthavens in zo’n klein kabouterlandje? Ze zien ze vliegen zeker?’ of ook: ‘Hoe kom je van de terminal naar het vliegtuig? Door de subsidieslurf.’ Of nog: ‘Meer luchthaven & ruimtevaart’.

De actievoerders hadden contact met ‘Het Laatste Nieuws’. Ze deelden mee dat de luchthavens van Deurne en Oostende samen een omzet van 17 miljoen euro draaien en dat er 32 miljoen euro belastinggeld naartoe vloeit om ze in leven te houden. Terwijl de opbrengst volledig naar de Franse uitbater EGIS stroomt. Of de luchthaven daarmee iets toevoegt aan de Belgische economie is voor hen de vraag. De actievoerders stelden eveneens dat de financiële kosten en milieukosten niet opwegen tegen de baten. Dat allemaal terwijl de luchthaven van Zaventem voor essentiële vluchten veertig kilometer verder ligt.

Burgerplatform Vliegerplein laat weten niet betrokken te zijn bij de actie . Maar het platform is wel aangenaam verrast met de steun uit onverwachte hoek.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)