Select Page

Geen permanente regenboogvlag in Deurne, wel lokhomo’s

Geen permanente regenboogvlag in Deurne, wel lokhomo’s

Vorige maand lanceerde Jong N-VA Deurne de oproep om de regenboogvlag als steun aan de  LGBTQ+ gemeenschap, permanent te laten wapperen voor het districtshuis. De jongeren kregen een antwoord van het districtsbestuur.  

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) stelt dat het district niet op het voorstel zal ingaan. Sekeris: “Wij maken ons als district sterk dat wij LGBTQ+ inclusief zijn, maar dat er nog heel veel werk aan de winkel is, om dat ook gemeengoed te maken. Wij hijsen de regenboogvlak elk jaar op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Op die manier doen wij aan bewustwording want wij tonen dat we als district achter de rechten van de brede LGBTQ+ gemeenschap in Deurne staan.”

De districtsburgemeester meent dat een permanente regenboogvlag aanleiding zou kunnen geven tot een zekere vanzelfsprekendheid of gewenning waarbij hij niet bedoelt dat de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap niet vanzelfsprekend zijn, maar waarbij het district ervan zou kunnen uitgaan dat het zijn deel heeft gedaan. Sekeris: “Wij moeten, en dat is een constante in heel wat vooral buitenlandse literatuur, niet vervallen in ‘windowdressing’. Het gevoel dat wij als overheid voldoende hebben gedaan door sensibilisering, maar wij moeten eveneens de daders van homofobie durven aanduiden. Dat kan alleen via zogenaamde ‘lokhomo’s’.” Het district zal dan ook bij de stadsburgemeester pleiten om dergelijke middelen in te zetten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)