Select Page

Olie vloeit over de straat

Olie vloeit over de straat

In de Te Couwelaarlei is deze middag een vat afvalolie omvergevallen. De olie  stroomde over de straat weg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Aan garage Top Cars in de Te Couwelaarlei stond een vat afvalolie van 1000 liter klaar om te worden opgehaald door firma Recyc-Oil, een bedrijf dat gebruikte olie verwerkt. Bij de ophaling liep er echter iets fout waardoor het vat kantelde en de olie over het wegdek wegvloeide. Politie en brandweer kwamen ter plaatse. Ook de milieuambtenaar was aanwezig. Marie De Clerq, woordvoerster van de Antwerpse brandweer, geeft meer uitleg: “Met speciale korrels werd de riolering afgedamd opdat de olie niet in het riool te zou weglopen. De rioolleiding werd ook afgesloten. Er is maar een beperkte hoeveelheid weggevloeid.”

De brandweer heeft de olie verwijderd. Omdat er al wagens doorheen de smurrie hadden gereden, hebben de brandweerlui ook het wegdek schoongemaakt. De vervuiling was, dankzij het snelle optreden van de hulpdiensten, minimaal.

(Foto: FotoPe)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)