Select Page

Honden hebben hun eigen toiletten in het Rivierenhof

Honden hebben hun eigen toiletten in het Rivierenhof

Het provinciaal groendomein Rivierenhof is populairder dan ooit, ook bij viervoeters. Dat blijkt uit de hoeveelheid hondenpoep die in het park opduikt.

Hondenpoep wordt achtergelaten en honden doen hun behoeftes tegen bomen en verlichtingspaaltjes. Dit zorgt voor overlast en is onhygiënisch. Bovendien is het schadelijk voor aanplantingen en materiaal. Het Rivierenhof voorziet vanaf nu in vier hondentoiletten: twee langs de Jezuïetendreef, één langs de Lundendreef en één aan Speeltuin West. Bovendien lanceert het Rivierenhof drie hondenwandelingen. De routes leiden honden en hun baasjes langs de mooiste plekjes in het park. Onderweg passeren ze minstens één hondentoilet en een paar snuffelpaaltjes.

Een hondentoilet is een speciaal ingericht plekje waar de honden hun behoeftes kunnen doen. Ze zijn te herkennen aan de infoborden met daarop de hondenwandelingen die langs de hondentoiletten en snuffelpaaltjes leiden. De gele route ‘Plas & Go’ focust op een snelle plaspauze van maximum 10 minuten. Het oranje pad ‘Korte Kwispel’ duurt zo’n 30 minuten en is perfect om de poten even te strekken. En als tijd niet van tel is, kies dan voor de paarse route ‘Snuffelen à volonté’. Deze duurt ongeveer 45 minuten. De routes kunnen naar hartenlust met elkaar verbonden en gecombineerd worden. Via een QR- code kunnen de wandelingen ook online gevolgd worden.

En verder: houd honden aan de leiband en ruim elk hondenkakje op in een zakje. Langs de routes staan verschillende vuilnisbakken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)