Select Page

Districtsraad wil een andere naam voor het Ringpark

Districtsraad wil een andere naam voor het Ringpark

De districtsraad van Deurne heeft een motie goedgekeurd om de naam van Ringpark het Schijn te wijzigen.

Oorspronkelijk leek ‘Ringpark het Schijn’ een werktitel voor het nieuwe park tussen Hof Ter Loo en het Sportpaleis, daar waar de Ring zal worden overkapt. Maar deze naam wordt steeds meer als definitief beschouwd. Dit leidt tot bezorgdheid vanwege de verwarring met Park Groot Schijn, beide gelegen nabij het Rivierenhof en doorkruist door de rivier Schijn.

Freya Van Alsenoy (N-VA), initiatiefneemster van de motie, legt uit waarom: “Deurne ervaart al verwarring door vergelijkbare namen, zoals Boekenbergpark in Deurne en Bouckenborghpark in Merksem. Of de Turnhoutsebaan die door zowel Deurne als Borgerhout loopt. De districtsraad wil dergelijke verwarring in de toekomst vermijden.”

Raadslid Van Alsenoy gaat verder: “Verkeerd geleverde pakjes zijn vervelend, maar als hulpdiensten verkeerd rijden, kan dat dramatische gevolgen hebben. Ik ben dan ook zeer tevreden dat de districtsraad deze motie steunt.”

De districtsraad hoopt dat de nieuwe naam een duidelijke link naar Deurne zal hebben, maar staat ook open voor andere suggesties van de straatnamencommissie van de stad Antwerpen. Twee voorgestelde alternatieve namen zijn Papenhofpark en Meanderpark.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)