Select Page

Bekende ijsberen springen in het water

Bekende ijsberen springen in het water

Het was zondag al de 43ste editie van het Winterzwemfeest van de Deurnese IJsberen. Een 500tal moedigen trotseerden de koude en sprongen in het water.

De Deurnese IJsberen zetten gisteren hun deuren weer open voor bevriende ijsberenclubs, bedrijven en verenigingen. Wie het koude water uit kwam werd getrakteerd op gratis soep en kon genieten van drank en versnaperingen aan democratische prijzen. Het feest werd afgesloten met de duik van Artillerie Batterij Howitser uit Brasschaat, die gepakt en gezakt het koude water trotseerden. Presentator van dienst was ere-districtschepen Walter Verbruggen. Dit jaar moesten de beren het ijs niet wegkappen zoals drie jaar geleden. De temperatuur van het water bedroeg 6,4 en die van de lucht 5,3 graden.

Onder de dapperen waren er ook enkele leden van het Deurnese districtscollege: districtsschepenen Elke Brydenbach en Philip van Acker en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (allen N-VA). De districtsburgemeester was niet aan zijn proefstuk toe, ook vorig jaar sprong hij in het water. Hij herinnert het zich nog levendig. Sekeris: “Toen ik uit het water kwam was juist ATV aangekomen. Zij vroegen mij om een tweede keer in de vijver te springen. Dan wenste de reporter nog enkele vragen te stellen. Maar bleek dat zijn camera nog eerst moest worden afgesteld. En ondertussen stond ik daar te verkleumen.”

Foto: De N-VA delegatie voor de grote sprong

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)