Select Page

Laat Deurne blinken als een spiegel

Laat Deurne blinken als een spiegel

Op 24 april staat de jaarlijks lentepoets ingepland. Om de Deurnenaar extra op te roepen om die dag hun straat te poetsen, gaf het districtscollege deze ochtend het goede voorbeeld. Alle leden van het college zijn al een tijdje straatvrijwilliger en houden hun straat netjes.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepenen Elke Brydenbach (N-VA) en Frank Vercammen (sp.a/Voouit) zijn niet vies om de handen uit de mouwen te steken. Ze trokken gewapend met prikstok en rode vuilzak doorheen het Rivierenhof, Turnhoutsebaan en Frank Craeybeckxlaan. Maar liefst vier zakken werden gevuld! Blikjes, zonnebloempitten, sigarettenpeuken en ander zwerfvuil werden massaal naar de zak verwezen. “Onbegrijpelijk dat mensen dit allemaal zonder gêne op de grond gooien en denken dat iemand anders het wel voor hen zal opruimen. Ligt bij die mensen thuis de vloer ook vol met die troep? Als iedere Deurnenaar op 24 april voor zijn eigen deur zal vegen dan gaat ons district er nog nooit zo proper hebben uitgezien” zeggen de drie leden van het Deurnese college.

Foto: (vlnr) Tjerk Sekeris, Frank Vercammen, Elke Brydenbach en twee werklui van de reinigingsdiensten

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)