Select Page

Nieuwe speeltuin in thema van de ruimtevaart

Nieuwe speeltuin in thema van de ruimtevaart

De speeltuin aan de Ruimtevaartlaan gaat op de schop. De uitvoeringstermijn van de werkzaamheden roept wel vragen op.

De speeltuin aan de Ruimtevaartlaan is aan vernieuwing toe. De vervanging van het speelterrein was al gepland voor begin vorig jaar. Maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Nu is het zover. Op maandag 5 april starten de werkzaamheden. Per leeftijdsgroep komen er speel- en sporteilanden met als thema ‘ruimtevaart’. Een eerste zone richt zich op de – 4 jarigen en bestaat uit een uitkijktoren en verschillende speeltoestellen. Deze zone is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tweede zone is bedoeld voor + 4 jarigen en bevat eveneens een uitkijktoren en speeltuigen. In de derde zone, bestemd voor alle leeftijden, kan je klimmen en schommelen. Verder is er nog een ruimte voor vrij spel rond het bestaande panaveld. Nieuw is de sportzone met mogelijkheid voor calisthenics. De werkzaamheden zullen afgerond zijn tegen eind augustus.

Een aantal ouders stellen toch wel wat vragen. Waarom beginnen de werklui op de eerste dag van de Paasvakantie? En waarom duurt de hele klus tot het einde van de zomervakantie? Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) begrijpt dat het startmoment moeilijk valt: “Maar door corona was de aanvang al enkele keren uitgesteld.” Ze meent dat de aannemer een brede marge heeft genomen en hoopt bijgevolg dat de speeltuin sneller voltooid zal zijn. “Ik zal zeker druk uit oefenen om vroeger dan eind augustus klaar te zijn.” belooft ze nog.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)