Select Page

Appartementsgebouw is verzamelplaats voor het vuilnis van achterliggende straat

Appartementsgebouw is verzamelplaats voor het vuilnis van achterliggende straat

Christiane Aerts zit met de handen in het haar. Ze doet daarom een oproep via Gazet van Deurne.

De vrouw doet haar verhaal: “Wij wonen in een flatgebouw in de Van den Hautelei, vijf alleenstaanden en een echtpaar. Zondagavond zetten wij ons vuilnis buiten. In de loop van de avond en nacht wordt daar dan van alles bijgezet. Zakken met restafval en met PMD en dozen en zakken met papier en karton. Soms wordt het vuilnis al eerder in onze voortuin gegooid. De vuilniswagens nemen enkel de fracties mee die op die dag mogen worden aangeboden. De rest blijft liggen.” Aerts belt dan steevast naar de sluikstortlijn die de volgende dag de overtollige troep komen ophalen. Maar zij zou liever hebben dat het probleem ten gronde wordt opgelost.

Het gebouw waar Christiane Aerts woont staat op de hoek van de Van den Hautelei en de Theo Van den Boschstraat. Aerts vermoedt dat het kalf daar gebonden ligt: “Bij ons komt de vuilniswagen wekelijks langs. In de straat achter ons moeten de mensen hun vuilnis deponeren in een sorteerstraatje. Ik heb al de bevoegde instanties aangeschreven, maar er gebeurt niets.” Haar hoop is nu dat iemand die bij machte is om het probleem op te lossen dit artikel leest.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)