Select Page

Wissel van de macht

Wissel van de macht

In de districtsraad nemen twee districtsraadsleden ontslag. Vanavond legt al een van de twee opvolgers de eed af. Volgende maand is het de beurt aan nummer twee.

Twee districtsraadsleden verdwijnen uit het Deurnese halfrond. Zowel fractieleidster voor sp.a/Vooruit Charisse Verberckmoes als districtsraadslid voor N-VA Kevin Engelen bieden hun ontslag aan. Verberckmoes verhuist naar Essen en Engelen gaat in Brecht wonen.

Meredith Agyin neemt vanavond de fakkel van Charisse Verberckmoes over. Zij wil zich engageren voor een warme, propere buurt waar iedereen zich thuis voelt. Agyin wil dat er een efficiënt openbaar vervoer komt in Antwerpen met een tramverbinding tussen noord en zuid Deurne. De jonge vrouw is trots op het Velo-systeem, maar vindt dat het eenvoudiger moet worden gemaakt voor de klanten. Ten slotte streeft ze voor gelijkheid, voor zowel oud/jong, wit/zwart of gezond/ziek. Ze gaat voor een Deurne waar iedereen zich goed voelt en niemand zich buitengesloten voelt.

Viviane Gedopt neemt vanaf volgende maand de plaats van Kevin Engelen in. Zij is in de lokale N-VA afdeling seniorenverantwoordelijke. Gedopt hecht vooral belang aan het voorkomen van de vereenzaming van ouderen in onze maatschappij, meestal veroorzaakt door een gebrek aan sociale contacten. Een gerichte buurtwerking door vrijwilligers, ondersteund door professionele werkers met respect voor de autonomie van de senioren is volgens haar hierin cruciaal.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)