Select Page

Minister Beke steunt zorgpersoneel in buurt Vliegveld

Minister Beke steunt zorgpersoneel in buurt Vliegveld

Vandaag is het de ‘Dag van de Zorg’. En die ging niet onopgemerkt voorbij. Zeker niet in Woonzorgcentrum Gitschotelhof. Daar kregen ze hoog bezoek.

Het Woonzorgcentrum (WZC) Gitschotelhof had Radio Gaga met Blokbusters uitgenodigd voor een live uitzending met plaatjes en verhalen van de bewoners. Het programma kon door de bewoners van het centrum worden bekeken via een apart kanaal op hun eigen tv. Maar ook Iedereen die wilde kon mee genieten via livestream op blokbusters.tv. Niemand minder dan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) kwam de zorgverleners een hart onder de riem steken. En hij zong samen met de bewoners van het woonzorgcentrum, de serviceflats en buren het lied ‘Ik hou van u’.

Tijdens de uitzending van Radio Gaga konden geïnteresseerden een modelflatje bezoeken. Directrice van het Woonzorgcentrum Nancy Mattheussen gaf meer uitleg: “Het Zorgbedrijf bouwt momenteel op de site nog een dienstencentrum en 62 extra serviceflats. Die flats komen in een apart gebouw met 3 niveaus, boven het dienstencentrum op het gelijkvloers. De extra serviceflats en het dienstencentrum zullen in de zomer van 2021 klaar zijn.” De directrice vertelde ook nog dat er op de site een VilliVip komt. Mattheussen: “VillaVip is een nieuwe kleinschalige woning voor maximaal 10 personen met een beperking onder begeleiding van een zorgkoppel.”

Foto boven: Radio Gaga

Foto onder: Juul Vanderoost (met rood dekentje), oprichter van muziekschool Waelrant en bewoner van het WZC, was een van de mensen die hun verhaal brachten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)