Select Page

Recyclageparken stad komen naar bewoner thuis

Recyclageparken stad komen naar bewoner thuis

Het recyclagepark van Deurne aan de Brug van den Azijn is zoals alle parken in heel het land tijdelijk gesloten omwille van de coronacrisis. Gisteren besliste de regering dat de recyclageparken onder strikte maatregelen weer open mogen. De stad Antwerpen besloot echter, om de medewerkers van de recyclageparken en de bezoekers te beschermen, om de parken niet te heropenen.

De stad zal daarentegen haar dienstverlening aan de bewoners uitbreiden vanaf maandag 6 april tot het einde van de beperkende maatregelen rond het coronavirus en zal een service aan bieden waarbij het recyclagepark naar de bewoners komt. Vanaf maandag 6 april start de stad daarom met twee nieuwe initiatieven:

Op afspraak kan steenpuin en brandbaar grofvuil opgehaald worden aan huis. Voor brandbaar grofvuil kan dat  tegen verminderd tarief van 10 eurocent per kilo (in plaats van de vroegere 30 cent). Steenpuin wordt gratis opgehaald tot maximaal 1 kubieke meter. Bewoners kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken via het stedelijk contactcenter 03 22 11 333 (maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur).

Ook snoeiafval wordt opgehaald. Dit mag samen met het GFT op het moment van de wekelijkse huisvuilophaling worden aangeboden. Hiervoor is dus geen afspraak nodig. De stad vraagt haar bewoners wel om dit snoeiafval compact en samengebonden aan te bieden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)