Select Page

Drugsverkoper duwt klant uit rijdende auto

Drugsverkoper duwt klant uit rijdende auto

Maandag was het drugsondersteuningsteam op patrouille in Deurne Noord. Op een gegeven moment wilden de agenten overgaan tot controle van een voertuig met twee inzittenden. Maar dat liep niet van een leien dakje.

Toen de controle startte, reed de bestuurder eerst even achteruit en vlamde vervolgens tegen het dienstvoertuig in de hoop te kunnen ontsnappen. Er werd meteen een achtervolging gestart. De verdachte scheurde met de passagier aan boord met hoge snelheid weg. Het werd een heftige rit. De woordvoerder van de politie brengt het relaas: “De automobilist beging verschillende overtredingen en voerde gevaarlijke manoeuvres uit waarbij hij andere weggebruikers in gevaar bracht. Tijdens de vlucht opende de chauffeur de deur van de passagier en duwde hem uit de wagen. Hij gooide de drugs achterna.” Omstaanders hadden dat gezien en belden naar de politie. Een tweede interventieploeg kwam het spul ophalen. Ondertussen had de vluchtende bestuurder de stoeprand geraakt met z’n wagen waardoor de voorband van de auto lek ging. De politiewoordvoerder: “Dat deerde de autorijder niet. Hij reed verder in de richting van het industrieterrein in Wijnegem. Daar kon de wagen na opnieuw een gevaarlijk manoeuvre worden klemgereden.” De verdachte (20) werd gevat. Hij reed met een gehuurd voertuig en had geen rijbewijs. De man (39) die uit de auto werd geduwd, wellicht een afnemer, kreeg medische hulp van een ziekenwagen. De vluchtende bestuurder werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)