Select Page

Lijfwacht: reis door 40 jaar huisartsenpraktijk

Lijfwacht: reis door 40 jaar huisartsenpraktijk

Dokter Leon Scheepers is op pensioen. Hij reflecteerde over zijn professioneel leven en schreef zijn bevindingen neer in een boek.

GvD: “40 jaar arts zijn, dat is niet niks?”

L.S.: “Dat klopt. Als arts worden wij dagelijks geconfronteerd met de broosheid van ons bestaan. Gezondheid is en blijft het hoogste goed.  Mensen die op hun gezondheid moeten inleveren zien veel toekomstperspectief verdwijnen. Voor de meeste mensen is gezondheid gelukkig iets vanzelfsprekends. Onze eerste taak is om deze mensen gezond te houden. Naast algemeen gekende adviezen rond levensstijl kan dit gebeuren door het voorschrijven van een homeopathisch geneesmiddel passend bij de totaliteit van de symptomen van de patiënt.”

GvD: “Je besloot om niet zomaar op rust te gaan? Je wilde een reflectie maken van je professioneel leven?”

L.S.: “Dit boek is een terugblik op mijn veertigjarige carrière als huisarts met bijkomende opleiding in de homeopathische geneeskunde en situeert deze vorm van geneeskunde binnen de maatschappij met zowel politiek, pers, Big Pharma,… zowel in het verleden als in het heden.”

GvD: “Wat is de teneur van het boek?”

L.S.: “Het boek  breekt een lans voor een geïntegreerde geneeskunde waar alle beschikbare behandelingen ter beschikking staan van de patiënt. In coronatijden zou dit inhouden dat aan elke positief geteste persoon tijdens de quarantaine-fase naast de gekende pijn – en koortsbestrijding, homeopathische geneesmiddelen worden aangeboden. Er bestaat namelijk niet één Covid-patiënt maar wel verschillende patiënten die op een steeds weer unieke manier Covid-19 ontwikkelen. Met homeopathische geneesmiddelen kunnen wij op deze individuele symptomen inwerken en zo het comfort van patiënten verhogen. In het boek wordt deze manier van werken meer in detail uitgelegd en geïllustreerd met 40 casussen uit de praktijk. “

Praktisch: Lijfwacht (reis door 40 jaar huisartsenpraktijk) is te koop via Standaard Boekhandel, in FNAC Antwerpen en in enkele onafhankelijke boekwinkels (zie op www.lijfwacht.be onder Kopen). Het is ook te koop is via bol.com. Het kan ook worden ontleend in de bibliotheek Arena en Couwelaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)