Select Page

Supermarkt Peeters-Govers maakt nu toch plaats voor wooneenheden

Supermarkt Peeters-Govers maakt nu toch plaats voor wooneenheden

Er komt dan toch schot in het nieuwe wooncomplex dat in de plaats van de supermarkt Peeters-Govers zal verrijzen.

Supermarkt Peeters-Govers in op de Herentalsebaan in Deurne Zuid sloot in 2015 voorgoed de deuren. Sindsdien staat het pand leeg. De stad Antwerpen had gesprekken gevoerd met ontwikkelaars en had graag nieuwbouw met een gemengde bestemming gezien, met woningen aan de kant van de Boterlaarbaan en een handelsbestemming op de Herentalsebaan. Maar een eerste plan van nv ABRIC uit Haacht omvatte twee appartementsblokken met 22 en 23 woongelegenheden en zes eengezinswoningen, maar geen winkels. Waardoor de stad de vergunningsaanvraag weigerde. De bouwheer stapte naar de provincie en die heeft de vergunning nu wel toegekend.

Volgens architectenbureau Atrio nv. wordt het dossier nu aanbestedingsklaar gemaakt. En is er aan de plannen vrijwel niets gewijzigd, behalve dan er extra groen wordt voorzien in het binnengebied dat toegankelijk zal zijn voor publiek. De bouwheer hoopt volgend jaar de schop in de grond te kunnen zetten

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)