Select Page

Ontploffing in een appartementsgebouw

Ontploffing in een appartementsgebouw

Vannacht had een ontploffing plaats in Borgerhout, net over de grens met Deurne. De ravage is groot.

In het residentie Mimosa aan de Lode Van Berkenlaan 344 ontplofte om iets voor drie uur vannacht een springtuig. De ontploffing gebeurde in het gebouw zelf, in de centrale gang van de derde verdieping. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de politie heeft een ruime perimeter ingesteld. Volgens Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie, is de schade enorm: “De gang zelf is zwaar beschadigd maar ook de gangen op de boven- en onderliggende etages zijn beschadigd. Deuren zijn uit hun hengsel geblazen, stukken plafond zijn losgekomen. Ook de lift in onbruikbaar.”

Het Gerechtelijke lab is aanwezig en zoekt naar sporen en ook Dovo (ontmijningsdienst) onderzoekt welke springstoffen zijn gebruikt. Volgens de woordvoerder van de politie kijken de speurders in de richting van het drugsmilieu al worden andere pistes niet uitgesloten. Er zijn geen gewonden te betreuren en de bewoners werden opgevangen aan de overkant van de straat in dienstencentrum Boelaer bij WZC Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)