Select Page

Kruispunt Lakborslei-De Gryspeerstraat weer op de schop

Kruispunt Lakborslei-De Gryspeerstraat weer op de schop

Een tijd terug werden de tramsporen op het kruispunt Lakborslei-De Gryspeerstraat vernieuwd. Nu wordt er opnieuw gewerkt op het kruispunt. Dat vindt districtsraadslid Guy Dirckx (V.B) raar. Hij stelde dan ook een vraag aan het districtsbestuur.

Het kruispunt van de Lakborslei en de De Gryspeerstraat is weerom ingepalmd door straatwerkers. Dat wekte de nieuwsgierigheid op van Guy Dirckx. Het districtsraadslid wilde bovendien weten of deze werkzaamheden passen in de heraanleg van de Lakborslei die voor een van de volgende jaren op stapel staan. Dirckx stelde dan ook een schriftelijke vraag aan districtsschepen voor publieke ruimte Freddy Lorent (O-VLD). De schepen bevestigde dat er een misverstand was geweest: “Door een foute communicatie tussen de dienst onderhoud en de dienst investeringen binnen De Lijn, zijn deze werken reeds uitgevoerd zonder rekening te houden met de nieuwe ligging van de sporen in de heraanleg van de Lakborslei. De stad gaat ervan uit dat De Lijn alsnog de nodige spoorwerken zal uitvoeren binnen het project Lakborslei.”

De huidige werkzaamheden zijn echter een correctie van de vorige aanleg. Schepen Lorent: “Bij de vorige werken waren de klinkers niet helemaal goed gelegd. De aannemer is momenteel bezig met de klinkers tussen de sporen opnieuw te leggen.” Guy Dirckx besluit: “Het is toch te betreuren dat door gebrek aan interne communicatie bij De Lijn de sporen die onlangs vernieuwd werden, opnieuw moeten worden gelegd bij de heraanleg van de Lakborslei.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)