Select Page

Twee Deurnese rijscholen gesloten en vier arrestaties na fraude

Twee Deurnese rijscholen gesloten en vier arrestaties na fraude

Na onderzoek van het wijkteam van de Junostraat kon de Antwerpse politie vier personen arresteren in een onderzoek naar fraude in rijscholen. Twee rijscholen werden verzegeld en er werd meer dan 15000 euro cash in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

In februari kreeg de politie een tip dat een rijschool hun klanten de mogelijkheid bood om te frauderen tijdens hun theoretisch rijexamen. De school zorgde voor oortjes en een verborgen camera waarmee de juiste antwoorden tijdens het examen ingefluisterd werden. Dit kostte tussen de 1000 en de 1500 euro. Hierdoor kregen mensen zonder enige voorbereiding de kans om met de wagen de Antwerpse straten onveilig te maken.

Huiszoekingen

Het wijkteam van de Junostraat kon voldoende bewijsmateriaal verzamelen om in opdracht van de onderzoeksrechter vijf huiszoekingen in Deurne uit te voeren. Ze kregen bijstand van de arrestatie-eenheid en het hondenteam. Tijdens de huiszoekingen werden vier verdachten (drie vrouwen en een man) aangetroffen en gearresteerd. Het gaat om de twee zaakvoerders en twee medewerkers van de rijscholen. Er werd ook meer dan 15000 euro cash, 14 gsm’s, 10 laptops, 6 computers, 11 kledingstukken met verborgen camera’s en verschillende zenders in beslag genomen. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie zet ondertussen het onderzoek verder.

Foto boven: verborgen camera’s werden aangebracht in kledingstukken

Foto onder: de in beslag genomen goederen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)