Select Page

Waarom is het wandelpad op Eksterlaar afgesloten?

Waarom is het wandelpad op Eksterlaar afgesloten?

Het wandelpad in de nieuwe woonwijk aan het Eksterlaar is al geruime tijd afgesloten. Dat vindt districtsraadslid Mathijs Post (Groen) een drastische maatregel dus stelde hij hierover een vraag.

Mathijs Post: “Ik begrijp dat omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus de speeltuin en het sportterrein afgesloten moeten worden. Dat de aannemer van de gelegenheid gebruik maakt om het gebied opnieuw in te zaaien, lijkt van de nood een deugd maken. Maar waarvoor moet het hele wandelpad worden afgesloten? Het speelterrein ligt er immers naast. Dit wandelpad is voor buurtbewoners een veilige weg en werd al vaak gebruikt. Met de huidige gezondheidscrisis is open ruimte belangrijk. Waarom konden niet enkel de speelgronden worden afgesloten?”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) gaf antwoord: “De groenzone valt onder het beheer van projectontwikkelaar Vooruitzicht maar zal worden overgedragen aan de stad Antwerpen, zeg maar district Deurne. Stadstoezicht had een aantal opmerkingen over de afwerking van de groenzone. Er waren drainagebuizen stuk gereden onder het speelterrein en de grond was dichtgereden, de speeltuin stond na een plensbui onder water, er groeiden in de zomer algen op de wadi, …. Die herstellingen zijn ondertussen uitgevoerd en Vooruitzicht heeft een deel van de paden afgespannen met een hekwerk in plaats van enkel de ingezaaide grasvlakte. Wat dat zou extra meters afrastering vergen. De groenzone en wandelpad zullen op 18 mei terug open gaan”.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)