Select Page

Volgende stap in herbestemming Peperbus

Volgende stap in herbestemming Peperbus

Vandaag heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) de erfgoedsubsidies voor de herbestemming van de Sint-Jan Evangelistkerk, in de volksmond ook Peperbus genoemd, in Borgerhout ondertekend. Daarmee komt de herbestemming van het kerkgebouw opnieuw een stap dichterbij. Een volgende mijlpaal is de aankoop door de stad. Ook de integratie van de openbare bibliotheek van het district Borgerhout in het project is formeel goedgekeurd.

AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, bereidt momenteel de aankoop van de kerk, die nu nog eigendom is van de kerkfabriek, door de stad voor. Daarna kan UNIZO Provincie Antwerpen vzw erfpachthouder worden van de kerk gedurende 49 jaar. De vzw zal de volledige renovatie, restauratie en inrichting van de kerk op zich nemen. Unizo zal er in de nabije toekomst haar kantoren onderbrengen en wil er een toonaangevende ondernemershub met coworkingplaatsen en horeca creëren, die als hefboom en katalysator moet dienen voor Borgerhout.

Het college heeft gisteren ook het voorstel voor de integratie van de openbare bibliotheek van het district Borgerhout in de kerk goedgekeurd. De bibliotheek met verschillende leeshoeken wordt ingeplant op het gelijkvloers in het middenschip van de kerk en geïntegreerd in het grotere geheel van de werking van de Peperbus. Een definitief voorstel voor de bibliotheek volgt wanneer de plannen voor de volledige herbestemming van de Peperbus concreet zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)