Select Page

Drukke dag voor de politie

Drukke dag voor de politie

Woensdagavond had de politie veel werk in Deurne. Een inbreker probeerde een rolluik te openen en een dronken man probeerde in wagens in te breken.

Woensdagavond verwittigde een getuige de politie omdat hij zag hoe een man het rolluik van een krantenwinkel op de Herentalsebaan omhoog duwde, vermoedelijk in een poging om in te breken. Toen hij door de eigenares van de winkel werd aangesproken stapte de man op een fiets en reed hij weg. De politie kwam ter plaatse en de verdachte kon door het snelleresponsteam onderschept worden op de Autolei. Hij werd door de getuige herkend en gearresteerd. De man (19) bleek gekend bij de politie, maar weigerde een op het politiekantoor een verklaring af te leggen. Hij blijft opgesloten tot hij verhoord kan worden.

Diezelfde nacht merkten de medewerkers van de commandokamer een man op die op het Wim Saerensplein in Deurne aan verschillende wagens voelde. Omdat er sterke vermoedens waren dat de man probeerde in te breken, werd een interventiepatrouille aangestuurd. Op de veiligheidscamera’s was te zien hoe de man zich probeerde verstoppen voor de politie. Dankzij de richtlijnen van de cameraoperator kon de man onderschept worden. De man bleek illegaal in het land en zwaar dronken. Hij werd opgesloten tot ontnuchtering om dan verhoord te worden. Er werden geen beschadigingen vastgesteld aan de geparkeerde wagens.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)