Select Page

Oude boom wordt beschermd

Oude boom wordt beschermd

Het oude Proximusgebouw op de Ter Heydelaan gaat tegen de vlakte. Een aantal mensen roept op om de boom ernaast te beschermen.  

Als Mieke Richart rondwandelt, kijkt zij om zich heen met een fotografische blik. Het resultaat kan je bewonderen op haar eigen blog ‘Moois van M(i)e’ waar ze schrijft over wat ze heeft gezien. Toen ze op Gazet van Deurne het artikeltje las over de afbraak van het Proximusgebouw op de Ter Heydelaan, dacht ze onmiddellijk aan de plataan naast dit terrein. Een oude boom die duidelijk tekenen vertoont van menselijke ingrepen. Maar toch elke lente steeds weer in blad komt en groen brengt in een drukke straat. Zij kroop in haar pen met de vraag om iets te doen om de boom te beschermen.

Ook districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) had het bericht gelezen. Hij drong bij districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) om te onderzoeken of de boom gevrijwaard kan worden van beschadigingen tijdens de bouw van het nieuwe residentiële gebouw op deze plek. Het antwoord van de burgemeester is hoopvol. Sekeris: “In de buurt Bosuil wordt vrij lichtzinnig omgesprongen met bomen in parken en op de openbare weg. Daarom willen we dat de stad Antwerpen in haar omgevingsvergunning maatregelen oplegt om de boom te vrijwaren en te behouden.” Het district wil eveneens dat de stad maatregelen oplegt aan de bouwheer om de bemaling van grondwater te beperken. Sekeris: “Grondwater kan geloosd en geïnfiltreerd worden op de hondenloopzone Gallifort.”

Foto boven: Alain Hoeckx

Foto onder: Mieke Richart

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)