Select Page

Scouts Sint-Bernadette gaat voor een proper Deurne

Scouts Sint-Bernadette gaat voor een proper Deurne

Scouts Sint-Bernadette heeft sinds dit jaar een nieuw comité, namelijk het milieucomité. Zij organiseren doorheen het jaar verschillende activiteiten voor de leden. Deze activiteiten staan altijd in het teken van het milieu. Voorbije zondag was hun allereerste activiteit.

Het milieucomité van de Deurnese scouts Sint-Bernadette wil zorgen voor een nette omgeving. Samen met de jongens en meisjes van de jong-givers (11 – 13 jaar) zijn ze op zondag 11 december op stap gegaan om zwerfvuil op te ruimen. Het nodige materiaal werd ter beschikking gesteld door Ding Dong Deurne van het district Deurne. Zo werden o.a. het Wim Saerensplein, de Bremweide en omliggende straten onder handen genomen.

Het milieucomité plant nog andere activiteiten ter bevordering, behoud en bescherming van het lokale milieu. Zo gaan ze insectenhuisjes bouwen, bij-vriendelijke bloemen zaaien en denken ze aan het planten van bijkomende bomen. Op deze manier krijgen de wekelijkse samenkomsten van deze groep een uitgesproken milieuvriendelijk karakter en werken ze aan het milieubewustzijn van hun leden.

Wil je graag kennis maken met de scouts, kan je dat al op de jeneverbar van de Jins, georganiseerd ten voordele van hun buitenlands kamp. Vrijdag 16 december om 20 u in de lokalen, Schotensesteenweg 420, Deurne.

Info: https://www.sint-bernadette.be/ of https://www.instagram.com/scouts_bernadette/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. Stef Braet

  Hey Wilfried

  Fijn dat de scouts zo in de media komen. Wel een kleine correctie.
  Het materiaal werd niet door Mooimakers ter beschikking gesteld. Dat deed Ding Dong Deurne/District Deurne.

  Alvast bedankt om dat aan te passen.
  Groetjes Stef Braet: medewerker Ding Dong Deurne.

  Reply
  • Wilfried Defillet

   Mijn excuses. Dat was informatie van de scouts. Het bericht is aangepast. Groeten, Wilfried.

   Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)