Select Page

Brand in appartementsgebouw

Brand in appartementsgebouw

Vrijdagnacht is de brandweer moeten uitrukken voor een brand in Deurne Centrum. Gelukkig bleef het bij materiele schade.

Het heeft vrijdagnacht rond 23 uur gebrand in de kelder van een appartementsgebouw aan de Frank Craeybeckxlaan. Een getuige had de vlammen opgemerkt en activeerde het brandalarm. De bewoners verlieten de woning. Omwille van de koude vroeg de politie een bus ter plaatse voor wie geëvacueerd werd. Een 25-tal personen kwam zich opwarmen en ook twee honden en een kat werden in veiligheid gebracht.

De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Het ventileren van het gebouw nam omwille van de vrijgekomen rook wat meer tijd in beslag. De rook reikte tot bij de bovenste appartementen van het gebouw. Kort na middernacht was het weer veilig voor de bewoners om naar binnen te gaan. Vermoedelijk is de oorzaak van de brand te zoeken bij een brandende sigaret die via het keldergat binnen was geraakt en een hoopje afval in de kelder deed vuur vatten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)