Select Page

Zin in lokaal lekkers en 5 euro cadeau

Zin in lokaal lekkers en 5 euro cadeau

Deurne telt twee buurderijen. Een buurderij is een plek waar je groenten, zuivel, vlees, brood, artisanale producten,… koopt onmiddellijk van de boer of de producent.

In het districtshuis vindt buurderij Cinema Rix onderdak en in basisschool Land van Nu huist buurderij Gitschotelhof. Bestellen en betalen gebeurt online, afhalen van je boodschappen doe je op de twee vermelde plekken. Er zijn drie grote redenen waarom mensen voeding aankopen via de buurderij:

  1. Steun aan de familiale boer en ambachtelijke producent. Het geld dat je besteedt aan voeding gaat naar de maker ervan. Voor vele familiale landbouwers is dit een wereld van verschil. Want vaak worden zij meegezogen in een systeem waarin zij steeds weer moeten investeren maar waar grote concerns zo op de prijs drukken dat zij in financiële problemen geraken.
  2. Kwaliteitsvol en vers eten op je bord. Als je voedsel komt van een boer die je kent en waarvan je zijn productiewijze kunt controleren, ben je ook zeker wat er uiteindelijk op jouw bord beland. Op de buurderij ontmoet je de boeren en kan je met hen in gesprek gaan. Je kan hen vragen stellen over de landbouw in het algemeen en hun producten in het bijzonder.
  3. Een vuist naar de grote concerns. Hoe meer mensen aansluiten bij een buurderij hoe meer druk er op de grote concerns als Carrefour, Colruyt, Aldi of Lidl wordt gezet om de zaken anders aan te pakken.

Wil je zelfs eens kennismaken? Als je nog nooit een aankoop deed op de buurderij kan je een korting krijgen van 5 euro! Als je hiervan gebruik wil maken, bestel je eerst je producten. Bij betaling verschijnt dan ‘Bedrag van de bestelling’. Daaronder staat dan de melding ‘een cadeau-code ingeven’. Als je daarop klikt, krijg je ‘activatie van je buurderij-bon’. Vul daar de code ’Smakelijk’ in.

Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705

Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)