Select Page

Verlaagde drempel voor mensen met verslavingsproblematiek

Verlaagde drempel voor mensen met verslavingsproblematiek

RESET is een centrum voor verslavingszorg in Antwerpen, de cocaïnehoofdstad van Europa. Door het coronavirus is het een moeilijke tijd voor mensen die worstelen met verslaving. De angst, isolatie en onzekerheid zijn ideale triggers voor druggebruikers en alcoholmisbruikers.

Sinds de lockdown heeft RESET een verslavingsbehandeling aangeboden via videogesprek. Voor bestaande klanten was dit geen grote stap. Voor nieuwe klanten ontdekten ze al snel dat er een hindernis moest worden genomen: de angst voor anonimiteit. Het is anders om een therapeut in een kamer te zien, het is lastiger om verbinding te maken via een videogesprek.

Moeilijke tijden vragen om onverwachte oplossingen. Om deze eerste stap te overwinnen, vond RESET een leuke oplossing: Snap-filters. Ze hebben intakegesprekken gevoerd, waardoor patiënten zich konden verschuilen achter snapfilters. Het maakt de gesprekken speelser en genereert een opener gesprek. Stel je een aardappel voor die praat over zijn drugsgebruik. Of een dansende disco-avocado die praat over zijn cocaïnemisbruik. Het geeft een gevoel van luchtigheid aan een moeilijke situatie en stelt mensen in staat zich meer open te stellen.

Om te bewijzen dat het werkt, heeft RESET nu een reeks online advertenties gelanceerd, waarin anoniem mensen worden gevierd die nuchter zijn geworden tijdens deze corona-lockdown. Met de meest populaire snapfilters, toegestaan om te gebruiken. Elke advertentie viert een van hun patiënten en vermeldt hun dagen nuchter.

Video op Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=616450652275098

Video op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=uKem13rCyrk&feature=youtu.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)