Select Page

Geen plaats voor volkstuintjes op Silsburg

Geen plaats voor volkstuintjes op Silsburg

In Antwerpen is de vraag naar volkstuintjes zo groot, dat er ondertussen lange wachtlijsten zijn.

Deurne telt 600 tuintjes en heeft een 200tal kandidaten op de wachtlijst. Voor gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) is het dringend tijd om binnen nieuwe projectontwikkelingen meer ruimte te voorzien voor samentuinen en volkstuintjes. Bij de opmaak van nieuwe plannen kan volgens het gemeenteraadslid de stad een sturende rol spelen. Karen Maes: “Neem nu het ‘Masterplan  Strydoncklaan Zuid’ in Deurne Zuid dat de buurt helemaal gaat hertekenen. Momenteel zijn daar een aantal volkstuintjes en de samentuin Silsburg. Mijn collega’s en ikzelf vroegen in de commissies van schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) en schepen voor volkstuinen Tom Meeuws (sp.a) of er na de ontwikkeling van dit gebied nog ruimte overblijft voor een samentuin en volkstuintjes. “

Het antwoord was weinig hoopvol, zegt Maes: “Volgens schepen De Ridder ligt die beslissing in de handen van de projectontwikkelaar. De stad gaat geen stimulerende rol spelen. En schepen Meeuws sprak vooral over de tijdelijkheid van de aanwezige volkstuinen en samentuin. Hij wil wel mee zoeken naar alternatieven.” Maes besluit: “Toen deze plek bouwgebied werd, wilde de stad wildgroei aan bouwprojecten tegengaan. De stad wilde met de vele verschillende eigenaars een overeenkomst maken om naast de woonfunctie een blijvende groene invulling aan dit gebied te geven. Van dit mooie uitgangspunt blijft zo te horen weinig over.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 18km/h NNW
Humidity: 78%
Pressure: 1024.04mbar
UV index: 0

(advertenties)