Select Page

Stop de keerlus, spaar de bomen

Stop de keerlus, spaar de bomen

Leden van de afdelingen van Groen in Deurne en Borgerhout zijn vandaag begonnen met het bussen van strooibriefjes in de buurt van de Sint Jozefskerk.

Districtsraadslid Steven Van Bockstal legt uit waarom: “Het stadsbestuur wil een ‘keerlus’ voor de tram aanleggen in de driehoek Drakenhoflaan / Boekenberglei / Cruyslei. Vanuit Groen kanten wij ons tegen de plannen. Wij zijn niet tegen een vernieuwde aanleg maar dan moet het een verbetering zijn. Wij zien drie grote problemen: de aanleg van de tramsporen bedreigt de prachtige eikenbomen op de Boekenberglei. De tram zorgt voor nog meer gevaarlijke situaties. Naast het gevaarlijke kruispunt Gitschotellei/Cruyslei komt er nog een gevaarlijk kruispunt bij aan de Drakenhoflaan/Boekenberglei. En tenslotte is de aanleg van extra tramsporen een dure investering die niet zorgt voor extra openbaar vervoer.”

Volgens Groen is de keerlus duur en hypothekeert een goede aanleg. Op korte termijn voldoet de keerlus aan Silsburg. Op lange termijn wil Groen een verlenging van de tram tot Borsbeek. Er zou dan een keerlus kunnen worden ingeplant aan de parking van de Carrefour. “De tramverlenging naar Borsbeek staat al lang op de agenda. Antwerpen verdient meer en beter openbaar vervoer naar de rand.” zegt districtsraadslid Giuliana Chirinos: “Wij vragen eveneens om een onafhankelijk bomenonderzoek. “Een aantal boomexperten hebben al gewaarschuwd dat de tramsporen te dicht bij de bomen komen en dat de bomen daardoor langzaam zullen sterven.”

Groen lanceert een petitie: http://www.groenantwerpen.be/stop_de_keerlus

(Foto: Districtsraadsleden Giuliana Chrinos (l) en Steven Van Bockstal (r) bij een bedreigde eik.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)