Select Page

Niet elke politieagent krijgt een vermelding

Niet elke politieagent krijgt een vermelding

District Deurne heeft en aantal straatnaamborden gewijzigd. Het viel districtsraadslid Guy Dirckx (V.B) op dat in de buurt van het Wim Saerensplein een aantal borden een onderschrift hebben en anderen dan weer niet.

Raadslid Dirckx: “In de buurt van het Wim Saerensplein zijn vele straten vernoemd naar politieagenten die in 1944 werden opgepakt, gedeporteerd naar de Duitse concentratiekampen en dit niet hebben overleefd. Bij de meeste straatnamen staat een onderschrift met de nodige uitleg. Op het straatnaambord van de Leopold Gillislaan staat niets.” Districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) gaf antwoord: “De gemeenteraad van de gemeente Deurne heeft destijds beslist dat alleen de officieren een vermelding kregen. De anderen niet. Dus als wij aanpassingen willen, dan moeten wij een nieuw gemeenteraadsbesluit laten opstellen.”

Nu hij toch aan het vragen was, wilde Guy Dirckx ook graag weten welke borden vervangen werden. Schepen Lorent antwoordde: “Alle straatnaamborden binnen Deurne die nog van asbest voorzien waren, zijn vervangen, dit met het oog op een asbestvrij district. Een deel van de borden zijn vervangen tijdens vorige legislatuur. Sinds eind vorig jaar voltooit een nieuwe leverancier, de firma Trafiroad, de klus.” Tot slot vroeg raadslid Dirckx of er een nieuw straatnamenboek komt. De schepen reageerde dat het district zeker geen gedrukte versie meer zal produceren. Hij zal de cultuurdienst suggereren om een digitale versie te maken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)