Select Page

Sorteerstraatjes met een meerwaarde kunnen blijven, anders niet

Sorteerstraatjes met een meerwaarde kunnen blijven, anders niet

Gemeenteraadslid Koen Laenens (N-VA) gaat niet akkoord met de analyse van collega Karen Maes (Groen) over de sorteerstraatjes.

De stad Antwerpen wil een 50-tal sorteerstraatjes afbreken en gemeenteraadslid Karen Maes noemde dit een verspilling van overheidsgeld. Koen Laenens wijst op de inspanningen die al zijn geleverd om tot een propere stad te komen: “Big Bellys vuilnisbakken, pop-up containerparken, clean teams, cameratoezicht,…” Laenens beseft ook dat het werk nog niet klaar is: “Er is ergernis over sluikstort in onze straten, parken, aan glascontainers en vuilnisbakken…. Daarom zal de stad nog meer inzetten op toezicht met o.a. nieuwe technologieën zoals drones. Zo kunnen we de asociale vervuiler betrappen en harder aanpakken.”

Laenens vindt de redenering van Maes over het schrappen van de sorteerstraatjes kort door de bocht. Laenens: “Ten eerste past Karen Maes de tevredenheidsenquête van november toe op ieder individueel sorteerstraatje. Ten tweede verliest zij uit het oog dat het plan om de hele stad op termijn van sorteerstraatjes te voorzien, werd afgeblazen. Het getuigt van gezond verstand om met die nieuwe realiteit rekening te houden bij een evaluatie. Wat is het nut van een sorteerstraatje bij onvoldoende gebruik. Of wanneer dienstverlening tijdrovend wordt. Uit de evaluatie zijn ook pijnpunten gekomen waaraan bij blijvende sorteerstraatjes wordt gewerkt.” Laenens besluit: “Verbeterde sorteerstraatjes kunnen, waar ze een meerwaarde vormen, blijven. En waar dat niet zo is, worden ze geschrapt.”

Lees ook het standpunt van Karen Maes: https://www.gazetvandeurne.be/2020/04/28/afbraak-sorteerstraatjes-is-verkwisting-van-overheidsgeld/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald

    Een flinke proficiat aan de sluikstorters. Omdat ze bleven sluikstorten en de stad het niet kon halen van deze hardleerse volhouders, gooit de stad de handdoek in het sorteerstraatje en breekt ze dan tegelijk maar af. Als je het sluikstorten blijft volhouden en nooit blijft opgeven, dan bereik je altijd je doel. Alle sluikstorters vieren nu echt wel feest op deze grandioze overwinning. Als men de sorteerstraatjes met hun ingebouwde software juist had gebruikt zoals het moest, dan kon men de sluikstorters er zo uit plukken. Helaas verdwijnt de juiste dossierkennis aan de stadsdiensten sneller dan ze opgebouwd wordt.

    Echt wel merkwaardig dat in heel Europa sorteerstraatjes overal de norm zijn en meestal een succes blijken te zijn en dat dit enkel in Antwerpen toch weer op een mislukking moet uitdraaien. Dit zegt heel heeeel veel.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)