Select Page

82-jarige straatvrijwilliger wint De Gouden Grijper

82-jarige straatvrijwilliger wint De Gouden Grijper

Op de laatste dag van ‘De Week Van De Vrijwilliger’ reikte organisatie Deurne Ruimt Op! gisteren voor het eerst ‘De Gouden Grijper’ uit.

Iedere dag gaat de 82-jarige Jean Janssens op pad met vuilniszak en grijper. Vorig jaar telde hij zijn 40ste jaar als straatvrijwilliger. “Ik ben al bezig van toen er zelfs nog geen sprake was van Opsinjoren. Eerst in Deurne-Zuid. En nu sinds mijn verhuis, in Deurne-Noord, in de buurt Gallifort. Naast de zorg voor mijn palliatieve vrouw trek ik er dagelijks op uit om mijn buurt proper te houden. Je staat versteld van wat je allemaal tegenkomt. Wekelijks vul ik zo’n 16 zakken met zwerfvuil,” vertelt Jeanssens vol passie. “De vervuilers zijn koppig, maar ik minstens even zeer!” voegt hij er nog aan toe.

“We willen met deze prijs niet alleen Jean, maar alle straatvrijwilligers in de kijker zetten. Corona bracht veel mensen naar onze parken en dat was helaas te merken aan het afval dat ze achterlieten. Met vrijwilligers als Jean gaan we iedere dag de strijd tegen het zwerfafval aan”, aldus Alain Hoeckx, initiatiefnemer van Deurne Ruimt Op!

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) uit haar dank: “Zwerfvuil blijkt een hardnekkige plaag. Zelf ben ik ook straatvrijwilliger en merk dat ons geduld soms danig op de proef wordt gesteld. Zeker de afgelopen corona-periode met de talloze mondmaskers, of beter gezegd grondmaskers, en de picknickrestanten ligt ons district er soms smerig bij. Bij deze een warme oproep aan iedereen. Neem je verantwoordelijkheid en help mee Deurne te laten blinken.”

Foto: (vlnr) Jean Janssens neemt De Gouden Grijper 2020, bloemen en ingekaderde ode in ontvangst van Rebecca Gevers van Deurne Ruimt Op!

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)