Select Page

Luchthaven van Deurne beleeft een drukke zomermaand juli

Luchthaven van Deurne beleeft een drukke zomermaand juli

De luchthaven van Deurne maakte de cijfers voor de maand juli bekend. Na het faillissement van VLM vorig jaar is er nog maar één luchtvaartmaatschappij meer over op Antwerp Airport: Tui fly. Er is ook nog Flybe maar deze maatschappij kondigde aan om in september te stoppen met vluchten.

In de maand juli waren er 32 958 passagiers, 2,8% minder t.o.v. 2018 toen er 33 912 passagiers werden geteld. De capaciteitsuitbreiding van TUI fly op bestemmingen als Alicante, Malaga, Ibiza, Nador en Split heeft bijgedragen om het verlies van de passagiers van VLM grotendeels te compenseren. Nieuwkomers Lublin en Enfidha blijken sinds het voorjaar aantrekkelijke bestemmingen. Tanger zag in juli zijn frequentie stijgen tot drie vluchten per week omwille van een sterke vraag vanuit de markt. Het aantal passagiers dat reisde vanuit Antwerpen naar London Southend met Flybe bleef in juli gelijk ondanks de verhoging in frequentie tot 6 vluchten per week.

Het globaal aantal bewegingen daalde lichtjes in juli (-2,6%). Dit is te verklaren door een kleiner aandeel van lijn- en zakenvluchten. Het aantal zakenvluchten vertegenwoordigt nog steeds 37% van het totaal aantal bewegingen. Daarenboven nam ook het aantal passagiers in dit segment verder toe.

De luchthaven hoopt wel dat de nieuwe maatschappij Air Antwerp vanaf het najaar met nieuwe lijnvluchten zal starten. De bestemmingen zijn nog niet bekend gemaakt. De maatschappij wacht nog op een vliegvergunning (AOC) van de federale overheidsdienst Mobiliteit.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)