Select Page

Pleintje wordt door de bewoners omgedoopt tot ‘schijtpleintje’

Pleintje wordt door de bewoners omgedoopt tot ‘schijtpleintje’

De bewoners van de Prosper de Witstraat en de Baron Leroystraat betreuren dat het plein dat de twee straten verbindt vaak wordt gebruikt als hondenweide. Districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) stelde hierover een vraag aan het districtsbestuur.

Alain Hoeckx: “Bij de heraanleg werd het plein voorgesteld als sociaal pleintje waar buurt en district activiteiten zouden kunnen organiseren. De realiteit is helaas dat de inwoners het pleintje laconiek, en excuseer me voor het taalgebruik, het ‘schijtpleintje’ noemen. Dat kan beter.” Dus stelde het raadslid enkele vragen: “Hoe gaat het college deze situatie aan te pakken? Kan een hondentoilet soelaas bieden en hondeneigenaars sensibiliseren? Heeft het district of stad ervaring met dergelijke hondentoiletten?”

Districtsschepen Frank Vercammen (sp.a) antwoordde: “De eigenaar van de hond is verantwoordelijk om de uitwerpselen van zijn hond op te rapen en in een vuilnisbak te gooien. Op basis van deze regel kan het college vragen om in te zetten op handhaving. We kunnen eveneens extra sensibiliseren door het plaatsen van een bord.” Volgens de schepen werkt een hondentoilet zeer goed: “In de stad Gent vindt elke hondenbezitter in een straal van max. 500m een hondentoilet. Toegepast op Deurne moet je dan wel toiletten voorzien over heel het district en heb je een extra ploeg medewerkers nodig voor het onderhoud.” Volgens de schepen zijn er in Antwerpen en de districten geen hondentoiletten in gebruik. Wel in enkele randgemeenten van Antwerpen.

(Foto: voorbeeld van een hondentoilet)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)