Select Page

Plannen van het stadsbestuur dreigen kruispunt nog gevaarlijker te maken

Plannen van het stadsbestuur dreigen kruispunt nog gevaarlijker te maken

“Het kruispunt Boekenberglei-Cruyslei is gevaarlijk.” schrijft een lezer die daar zelf een auto-ongeval had.

Vorige week schreven wij hier over de plannen van het Antwerps stadsbestuur om de keerlus van tram 9 te verleggen van het Eksterlaar naar de Sint Jozefkerk. De werkgroep Het juiste spoor die de plannen contesteert wees erop dat de initiële reden, het gevaarlijke keerpunt op het Eksterlaar, erg relatief was. Want aan het kruispunt Boekenberglei-Cruyslei gebeuren nu meer ongevallen dan aan de keerlus zelf. Als de nieuwe plannen worden doorgedrukt zal een bijkomend spoor worden aangelegd en, zo meent de werkgroep, dan zal de situatie daar enkel gevaarlijker worden.

Lezer Christiane Aerts bevestigt dat dit kruispunt gevaarlijk is. Zij had eind mei een aanrijding op dit kruispunt en zendt een foto om de schade te tonen aan haar wagen. “Bovendien waren er ook gekwetsten.” voegt zij er nog aan toe.

www.juistespoor.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)