Select Page

Dode houtsnippen in het park

Dode houtsnippen in het park

Liesbeth Kooyman was met haar zoontje op zoek naar de specht in het Te Boelaarpark. Plots zag ze op de grond twee dode vogels liggen. Een soort die ze niet kon thuis brengen.

De vogels hadden een bruine kleur en een lange bek. Er lag ook een bakje naast dat gebruikt wordt om knaagdieren te bestrijden. Had het een met het andere te maken? Jens Verwaerde van Natuurpunt en buur van het park werd erbij gehaald. Hij herkende de vogels onmiddellijk: “Houtsnippen. Een soort die niet in het park voorkomt. De houtsnip leeft vooral in bossen of weilanden rondom, liefst met drassige grond, waar hij met zijn lange bek wormen uit de grond haalt.”

De vogel komt niet zo heel veel voor in België, maar omdat hij nog talrijk aanwezig is in Noord-Europa wordt hij niet als bedreigd beschouwd. Tijdens het jachtseizoen wordt hij bejaagd. Verwaerde: “Het is nu geen jachtseizoen. Waarschijnlijk heeft iemand ze gevangen maar raakte hij ze niet kwijt en heeft hij ze samen met het knaagdierenbestrijdingsbakje hier in het park gedumpt. In dat geval gaat het om een jachtmisdrijf. Maar dat is hypothetisch.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)