Select Page

Stad wil zwemmen in openlucht beperken, petitie haalt al bijna 5000 handtekeningen

Stad wil zwemmen in openlucht beperken, petitie haalt al bijna 5000 handtekeningen

De stad Antwerpen maakte de nieuwe openingsuren van de openluchtzwembaden De Molen (L.O.) en Boekenberg bekend.

Vorig jaar waren beide zwembaden alle dagen van mei tot september geopend. Dit jaar voert de stad een sluiting van de buitenbaden door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de maanden mei, juni en september. Alleen op woensdag, weekend- en feestdagen en in de schoolvakantie (juli-augustus) zullen de baden open blijven.

Een groep zwemmers die zich heeft verenigd onder de noemer ‘Outdoor Swimming Belgium’ wil buitenzwemmers verenigen, het buitenzwemmen promoten en iets doen aan het tekort van open zwemwater. Ze konden naar eigen zeggen hun ogen niet geloven en startte onmiddellijk een petitie op. Op een dag zetten ze al bijna 5000 mensen hun naam op de lijst. En de handtekeningen blijven binnenstromen.

De stad zegt dat het nieuws nog voorbarig is, al staat het wel op haar website. Een van de redenen van de gedeeltelijke sluiting zou het structureel tekort aan redders zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)