Select Page

Operatie Nachtwacht wordt verdergezet

Operatie Nachtwacht wordt verdergezet

Op 4 september 2020 ging Operatie Nachtwacht van start, een grootschalige en langdurige politieactie om de bevolking van de door drugsincidenten getroffen wijken gerust te stellen en de openbare orde te herstellen.

Operatie Nachtwacht is een samenwerking tussen verschillende diensten van Politiezone Antwerpen. Een groot aandeel in de ingezette ploegen kwam van de mobiele eenheid en de regiopolitie. Maar ook de verkeerspolitie controleerde in het havengebied. Politiezone Antwerpen leverde ook bijstand aan patrouilles van de federale havenpolitie en werkte samen met de douane.

Tijdens Operatie Nachtwacht kon de politie heel wat informatie verzamelen door controles en identificaties. Er werd gecoördineerd gereageerd op incidenten en zo konden mogelijke verdachten gevat worden. Operatie Nachtwacht was voel- en zichtbaar in de omgeving Deurne-Noord, Borgerhout, Antwerpen-Noord en het havengebied.

Op 6 maand tijd controleerde de politie tijdens de operatie 14 418 personen en 12 629 voertuigen. 224 panden kregen bijzondere aandacht. 187 personen zijn gerechtelijk of bestuurlijk gearresteerd en 233 personen die werden geseind, zijn aangetroffen. Verder zijn er aanzienlijke hoeveelheden wapens, drugs en voertuigen in beslag genomen. Ondanks de bekendheid en de zichtbaarheid van de actie blijft de politie drugsgerelateerde vaststellingen doen, die rechtstreeks verbonden zijn aan het doel van de operatie. Dat betekent dat de actie nog niet ten einde is.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)