Select Page

VRT zendt ploeg van Het Journaal naar Deurne

VRT zendt ploeg van Het Journaal naar Deurne

Vandaag streek een ploeg van Het Journaal van VRT neer in de buurt van het Boekenbergpark. Reporter Gitte Van Hoyweghen wilde de impact van de maatregelen tegen de coronacrisis peilen. Daarvoor zocht ze contact met mensen uit deze buurt.

“Eigenlijk wilden we zien wat de maatregel die mensen in quarantaine zet, doet op het welzijn. Meer bepaald in hoeverre mensen angstig worden en in hoeverre verveling gaat optreden.” zei Van Hoyweghen. “En of ze al gemerkt had of mensen angstig zijn?” wilden we graag weten. De reporter knikte bevestigend: “Je merkt inderdaad angst. In de eerste plaats voor de gezondheid, maar eveneens voor de economische situatie. Mensen hebben niet alleen schrik om ziek te worden, ze vrezen ook om hun werk te verliezen.” “En hoe zit het met de verveling?” vroegen we. “Dat blijkt nog wat te voorbarig te zijn” vertelde Gitte Van Hoyweghen: “De situatie is nog vrij nieuw. Dat zal waarschijnlijk de volgende dagen duidelijker worden.”

Het resultaat van de wandeling en de gesprekjes van de tv-ploeg rondom het Boekenbergpark kon je zien in het tv-journaal van 19 uur op Eén.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)