Select Page

Vliegerplein gaat in beroep

Vliegerplein gaat in beroep

Op 6 november verloren de actiegroepen ‘Vliegerplein’ en ‘Verlenging Nooit’ de rechtszaak over de uitbreiding van de luchthaven. Nu heeft Vliegerplein beslist om in beroep te gaan.

‘Vliegerplein’ en ‘Verlenging Nooit’ hadden de Vlaamse overheid gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Zij hadden een dossier samengesteld over ‘de illegale uitbreiding, de bouwovertredingen en de illegale exploitatie zonder milieuvergunning van de luchthaven van Deurne in landbouwgebied’. Het dossier was gebaseerd op vaststellingen van bevoegde ambtenaren. De gemeenten Borsbeek en Mortsel sloten zich bij de vordering aan. En ook de procureur vroeg om een veroordeling. Groot was dan ook de verbazing van de actiegroepen toen de rechtbank stelde dat er onvoldoende bewijzen waren om een veroordeling te verantwoorden.

Woordvoerder van Vliegerplein Piet De Roeck: “Volgens de rechtbank is niet voldoende aangetoond dat zonder bouwtoelating illegale werken in agrarisch gebied werden uitgevoerd. Wij hebben samen met onze advocaten een grondige analyse gemaakt van het vonnis. De motivatie is naar onze mening erg zwak en gebaseerd op foute vaststellingen. Op basis hiervan heeft Vliegerplein besloten om hoger beroep in te stellen.” Volgens De Roeck is er voor de actiegroepen geen alternatief: “Indien Vliegerplein geen hoger beroep aantekent, regulariseert dit vonnis immers de facto de illegale uitbreiding.” Omdat procederen veel geld kost, roept De Roeck alle sympathisanten op om financieel te steunen.

www.vliegerplein.be of www.facebook.com/Vliegerplein

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)