Select Page

10.000 km voor 10.000 levens

10.000 km voor 10.000 levens

Vandaag sleurden de fitnesscentra in Deurne hun toestellen buiten en deden mee aan de actie 10.000 km voor 10.000 levens.

In heel het land sprongen sporters op de fiets of loopband om samen met duizenden andere sporters van meer dan honderd clubs uit heel België 10.000km af te leggen. Onder meer @The Park en Fitalityclub Deurne deden mee. Om het bewegen coronaveilig te laten verlopen, werden toestellen in openlucht geplaatst. Wat de actie inhield vroegen we aan een van de organisatoren, Erik Defillet, bedrijfsleider van Fitness- en welnesscenter in Edegem. Defillet: “Elke dag dat fitnesscentra gesloten blijven, kost mensenlevens. Door de sluiting van de centra liepen minstens 1.000.000 Belgen beweegachterstand op. En dat is noodlottig voor de gezondheid want het betekent verlies aan spierkracht en conditie. Sinds het begin van de coronacrisis stierven al duizenden mensen aan een ongezonde levensstijl.”

Defillet somt de gevolgen van de bewegingsachterstand op: “Overgewicht, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol, toename diabetes type II, hart- en vaataandoeningen, stress, depressie en burn-out,…” De fitnessclubs vinden dan ook dat het de hoogste tijd is om het roer om te gooien en dat de Belgen terug gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Defillet besluit: “Fitnesscentra zijn de noodzakelijke partners binnen de preventieve gezondheidszorg en moeten dus vooraan in de rij.” In de vroege avond was het streefgetal van 10.000 km al overschreden.

(Foto: Fitalityclub Deurne)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)