Select Page

Geef de bestrijding van een ongeneeslijke spierziekte een duwtje in de rug

Geef de bestrijding van een ongeneeslijke spierziekte een duwtje in de rug

We kregen een vraag van Bert Wollaert. Deze Deurnenaar organiseert activiteiten om fondsen in te zamelen om het onderzoek naar een geneesmiddel tegen de spierziekte van Duchenne te stimuleren.

De spierziekte van Duchenne is een ziekte waarbij de spieren worden afgebroken. In de pre-corona tijden deed Bert Wollaert met een team ‘Riders for Pelle’ mee aan de ‘Duchenne heroes’, een zevendaagse mountainbike tocht en bedoeld om fondsen te verzamelen. En hij organiseerde onder meer ‘Fortbiken for Duchenne’ in Fort 3 van Borsbeek en het Belgisch kampioenschap legpuzzelen. Maar veel valt er niet te organiseren tegenwoordig. Ondertussen gaat de ziekte wel verder. Vandaar volgende oproep.

Bert Wollaert: “Doe even een kleine moeite: maak je lid van Rock Fort via de link hieronder en stem op Duchenne Parent Project Belgium. De stemming loopt tot 28 februari, de dag die is uitgeroepen tot Internationale Zeldzame Ziektendag. Geef ons een mooi cadeau voor deze gelegenheid. We werden genomineerd door een sympathisant en we maken een goede kans om te winnen! Doen!”

https://www.facebook.com/groups/fort.rock/permalink/2746452822276244/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)