Select Page

Kantoorgebouw wordt vervangen door residentieel gebouw

Kantoorgebouw wordt vervangen door residentieel gebouw

De Ter Heydelaan zal een beetje van uitzicht veranderen. Het iconische kantoorgebouw van Belgacom verdwijnt en wordt vervangen door een residentieel gebouw.

Op de hoek van de Ter Heydelaan, Gallifortlei, en Bosuil staat het kantoorcomplex van Belgacom, nu Proximus, er werkloos bij. Het drukt zijn stempel op de buurt. Maar niet voor lang meer want het pand is verkocht aan NV Martens Projects uit Brasschaat. De firma is een onderneming die zich toelegt op projectontwikkeling en verhuur van vastgoed. Martens Project wil hier een appartementsgebouw voor 83 gezinnen rechttrekken. Met handelsruimten op het gelijksvloer en een ondergrondse parkeergarage.

Volgens een medewerker van NV Martens Projects zal het project een mix worden van een-, twee- en drieslaapkamerwooneenheden aan betaalbare prijzen. De nodige vergunningen worden momenteel aangevraagd. De firma hoopt om zo vlug mogelijk te kunnen starten met de werkzaamheden. Buurtbewoner Ludwig Van den Eynde vindt het wel wat jammer: “De buurt zal er zonder het Belgacomgebouw anders gaan uitzien. Als ik naar de Delhaize of het cultureel centrum of naar het Rivierenhof ga of ik neem de tram richting Wijnegem, naar Ertbrugge, kom ik er telkens langs.”

Foto boven: het huidige gebouw van Belgacom/Proximus

Foto onder: een impressie van het nieuwe gebouw

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)